FAQ – Studentlekene Tromsø 2018

Hva er Studentlekene?
– Studenlekene i Tromsø er tidenes største studentarrangement i Nord-Norge, og en idrettsfest for 1000 deltakere!

Når er det?
– 28. februar – 4. mars 2018

Når begynner idrettene?
– Idrettsstart er fra kl. 9 torsdag morgen, så vi anbefaler alle deltakere å ankomme senest onsdag. Vi tilbyr skoleovernatting (se under) fra onsdag ettermiddag.

Blir kontanter akseptert som betaling under Studentlkene?
– Hvis deltakere eller andre skal betale kontant, må disse belage seg på å få igjen veksel elektronisk.

Hvor mye koster det?
– Påmelding koster 570. Dette inkluderer bankett. Vi tilbyr overnatting på skole eller lignende til 300 kr ekstra. Her vil det bli servert en enkel frokost inkludert i prisen.

Hvor sover man?
– Vi har rabattavtale med hotell, på tross av høysesong i Tromsø. I tillegg tilbyr vi overnatting på skole eller lignende til 300 kr ekstra. Her vil det bli servert en enkel frokost inkludert i prisen.

Når åpner skolen(e)?
– Tidspunkt på dagen er ikke klart per i dag, men vi regner med at innsjekk skal være mulig fra onsdag ettermiddag.

Når er påmeldingsfristen?
– Påmeldingsfrist lag: 31. januar
– Påmeldingsfrist påfyll lag og individuelle idretter: 14. februar
– 
Påmeldingsfrist for sjakk, bordtennis og Oppdrag Tromsø: 2. mars, kl. 16.00

Kan man betale ved ankomst i Tromsø?
– Betaling må finne sted under selve påmeldingen. Årsaken til dette er at vi må ha forutsigbarhet med tanke på deltakertall for å avvikle de ulike idrettene, samtidig som vi må unngå at et lag ikke møter opp. Det siste er spesielt uheldig i de idrettene hvor lag er på venteliste, siden disse lagene da fratas muligheten for å delta.

Hvem kan delta?
– For å delta som individuell deltager i SM, SC eller FA må man være student. Dette vil si at semesteravgift må være betalt, og at man har gyldig studentbevis som kan fremvises ved akkreditering. Videre må man være med i et studentidrettslag som er medlem hos NSI. Aldersgrensen for å delta på SL Tromsø er 18 år.

Kan ikke-studenter delta?
– 25 % av maksimal kamptropp på et lag kan være ikke-studenter, så lenge de er medlem av et studentidrettslag. For lagidretter med tre deltakere kan imidlertid én deltaker være ikke-student. Eksempelvis kan hvert håndballag ha tre ikke-studenter, og hvert innebandy lag ha fire.

Hvilke idretter kan man konkurrere i?
– Vi tilbyr følgende idretter: Amerikansk fotball (SM), basketball (SM), cheerleading (SM), handball (SM), innebandy (SM), ishockey (SC), lacrosse field (SM), langrenn (SM), oppdrag Tromsø (FA), squash (SM), svømming (SC), tennis (SC), undervannsrugby (SC) og Yukigassen (SM).

Hvorfor er ikke min idrett med?
– I 2018 blir SL arrangert i både Tromsø (februar) og Bergen (oktober). Idrettene er fordelt mellom arrangementene. Bergen tilbyr følgende idretter: 3×3 basketball, futsal, lacrosse box, rugby, seiling, volleyball, bordtennis, friidrett, motbakkeløp, sjakk, stup, svømming, tennis, badminton, baseball, ultimate frisbee, ishockey, kanonball, crossfit, dødsing, fekting, klatring, orientering, romaskin og squash.

Jeg ønsker å delta, men har ingen egen idrett som det konkurreres i. Hva kan jeg delta i?
– Flesteparten av deltakerne våre driver med breddeidrett og vi regner med at relativt få av våre deltakere vil prestere på høyt nasjonalt nivå under lekene, med noen få unntak. Derfor kan en delta på de fleste idretter uten å være redd for å dumme seg ut. Vi anbefaler Yukigassen (snøballkrig) for de som ønsker en lagidrett. Aktuelle individuelle idretter kan være squash, tennis og svømming. Det er også mulig kun å delta i vårt FA «Oppdrag Tromsø».

Hvor skal banketten være?
– Radisson Blue Hotel (håndball) og The Edge (øverige idretter) .

Hvordan kommer jeg meg rundt i Tromsø?
– Tromsø er en rimelig kompakt by, så store deler av aktiviteten under SL kommer til å foregå innenfor gangavstand.

Hva annet skjer under lekene?
– Det blir arrangert flere kveldsarrangement under lekene for deltakerne. Se «program» for mer info.

Er det mulig å melde seg av og få full refusjon?
– Ja, det er mulig å melde seg av og få refundert påmeldingsavgiften inntil 1. januar. Ved avbestilling innen 1. februar vil en få refundert halve påmeldingsavgiften.

Andre spørsmål? Ta kontakt på post@sltromso.no!